Hoe drink je Limoncello?

Hoe drink je Limoncello?

5 van onze beste suggesties voor de feestdagen

Bij Amante houden we wel van goede feestjes. Wat ons betreft mag het altijd wel kerst zijn. Waar vind je anders een perfect excuus om een paar weken op rij als een koning te eten om vervolgens het (vr)eetfestijn af te sluiten door nog even lekker na te tafelen.

Organiseer jij het feestmaal dit jaar? Laat je dit jaar niet door de kerststress opjagen. Wij helpen je met deze 5 suggesties om met Limoncello de feestdagen beter te maken. Hoe drink je Limoncello a la Amante Style:

1.     Een flesje Limoncello cadeau is veel origineler dan wijn. Bovendien is het buiten al koud en het is ook zo wat om die wijn eerst te laten luchten toch?

2.     Limoncello cocktails: dit is puur goud.
Het best bewaarde geheim van Limoncello is dat ze echt geniaal zijn in
cocktails. Drink je graag Gin Tonic? Probeer Limoncello Tonic. Liever een toast uitbrengen? What about Limoncello met prosecco (kan ook met Champagne of Cava). Een cocktail voor na de kerstwandeling? Limoncello Spritz. Nog niet gevonden wat je zocht, bekijk dan onze cocktailhelden. Kom ook vooral snel weer terug want we voegen iedere maand een nieuwe cocktail toe.

3.     Het perfecte dessert: Limoncello Tiramisu! Ik moet heel eerlijk bekennen dat mij bij het terugdenken aan dit recept spontaan het water uit mijn mond begint te lopen. Er zijn verschillende recepten te vinden voor een goede Limoncello tiramisu maar hier vind je ons bewezen recept. Enjoy!

4.     Als we het toch hebben over Limoncello desserts mag Limoncello + ijs natuurlijk niet uitblijven. Wat denk je van een Limoncello Scorpino? Wil je echt een uniek ijsje serveren dan zou je kunnen gaan voor Limoncello, Framboos & Whiskey Sour cocktail. Wij zouden Amante niet zijn als we daar niet ook een recept voor je hebben.

5.     Lift je cannelloni naar een hoger niveau! Wij zijn gek op italiaans eten. Als jij dat ook bent raden we je aan om eens naar dit Limoncello proof recept te kijken. De licht gezoute smaak van deze cannelloni is namelijk perfect te combineren met de zoete afdronk van Limoncello.

We gaan hopen dat we je op een paar mooie ideeën hebben kunnen brengen om jouw feestdagen op te fleuren.

Amante Limoncello wenst je fijne feestdagen en alvast de beste wensen voor 2020. Vergeet niet om te laten weten hoe jij je Limoncello drinkt! Post jouw Limoncello op #showmeyourlemons

Robin